Så funkar det

Se ditt låneutrymme på 30 sekunder

Vi analyserar din bokföring

Koppla din bokföring med säker anslutning till Capcito. Våra smarta algoritmer beräknar ditt företags låneutrymme.

Se ditt utrymme på 30 sekunder

Ditt företag får ett utrymme baserat på hur det går just nu. Det är gratis att testa, och inte bindande.

Välj belopp, signera med BankID

Välj vilket belopp ditt företag behöver låna, och betala bara när företaget lånar. Inga dolda avgifter.

Svar inom 24 timmar

Signera med BankID och få svar inom 24 timmar. Behöver du inte låna just nu? Ditt låneutrymme finns kvar för när ditt företag behöver!

Det här får ni med Capcito


Snabbt och smidigt en trygghet

Ni ska inte behöva gå med mössan i handen till banken, ha massa möten och vänta på kreditkommiteer för att få rörelsefinansiering. På Capcito sker allt online - på bara någon minut.
Läs mer
Vår huvudprodukt är fakturabelåning utformad som en checkkredit. Er kundreskontra ligger som säkerhet. Det enda ni behöver göra är att infoga en liten text på er fakturamall som säger att den är pantsatt till Capcito. Sedan har ni tryggheten av ett låneutrymme som är tillgängligt när ni behöver det. Ni kan sova tryggt och kan växa utan att oroa er för likviditeten.

Här får ni kassaförstärkning med enklare säkerheter
  • I de flesta fall krävs ingen borgen
  • Ni slipper krånglet med företagsinteckningar
  • Era kundfakturor ligger som säkerhet

Höjden av flexibilitet som ger billig lösning

5 dagar, 3 veckor eller 6 månader? Ni lånar hur länge ni vill, så länge ni har fakturor som säkerhet. Ni behöver inte på förhand bestämma hur länge ni vill låna.
Läs mer
Ni kan även betala tillbaka efter 5 dagar, låna igen efter några veckor och fortsätta så. Ni betalar bara ränta när pengarna är lånade. Det finns ingen limitavgift, ingen hanteringskostnad eller styckeavgifter per faktura. Jämför gärna med traditionella finansbolag här. När ni tar emot betalningar från era kunder gör ni det legalt sätt för Capcitos räkning, eftersom era kundfakturor utgör säkerhet för lånet. Men om det finns tillräckligt med nya fakturor utställda (vilket det normalt gör) behöver ni inte betala pengarna till oss utan kan behålla dem. Legalt sett blir det då ett nytt lån, men ni upplever det som en smidig checkkredit.
Vill ni läsa mer om vad vår ränta är (den enda avgift vi tar) gör ni det på sidan som handlar om pris.

Växtkraft utan omförhandling

En dynamisk checkkredit växer i takt med er. Säljer ni mer, kan ni låna mer. Ni slipper omförhandla med banken - Capcito ser att ni växer och ert låneutrymme ökar i samma takt.
Läs mer
Här ser ni hur låneutrymmet växer i takt med att ni gör det. När ni säljer mer, kan ni låna mer. Det är därför vi kallar den en Dynamisk Checkkredit.
Och att ni inte behöver låna för hela beloppet. Vill ni inte låna alls just nu så ligger den som en gratis trygghet. Ni kan ta stora kunder och ändå sova lugnt.

Rättvisa bedömningar utan förutfattade meningar

Är någonting som det var förra året? Nej - mycket har hänt och det tar vi hänsyn till. Alla andra finansbolag tittar på dina gamla årsredovisningar när de gör bedömningar. Vi tittar på hur det går för er just nu.
Läs mer
Det finns en stor rättviseaspekt i detta. Förutom att vi ser till hur ert bolag går idag, gör den realtidsdata som finns att algoritmer kan ta beslut. Dessa beslut blir mer rättvisa. Våra algoritmer ser inte till ålder, kön eller hudfärg. Även om människor vill vara jämlika och neutrala, visar all forskning att vi omedvetet tar beslut som ger fördel åt de som är lika oss. Det gör inte algoritmer. Därför gillar vi dem.

Superbekväm hantering som du knappt märker

Någon kommer ni göra glad. Antingen er bokföringsbyrå eller er administration - beroende på vem som gör pappersarbetet åt ert företag.
Läs mer
Traditionell factoring innebär ett enormt merarbete i form av mängder med verifikat som skapas när styckeavgifter, limitavgifter och annat ska tas betalt för av er. Det upplever garanterat den som ska bokföra. Capcito strävar efter att kunna göra all hantering och administration automatiskt. Dels skapar vi färre verifikat då vi bara tar betalt i ränta, och dels skickar vi verifikaten automatiskt in i ditt bokföringsprogram.
  • Capcitos upplägg ger färre verifikat
  • De verifikat som skapas skickar vi direkt in i ert bokföringsprogram (gäller Visma, PE och några till)
  • Du kan minskar er egen (eller er byrås) administration
Är ni en bokföringsbyrå och vill läsa mer om hur ni arbetar med Capcito - kontakta oss gärna på 010-157 80 00

Testa här
Läs mer eller ring oss så berättar vi mer!