Guide: Allt du behöver veta om Företagslån, Factoring och sälja fakturor

Vad är egentligen skillnaden mellan företagslån, fakturabelåning och sälja fakturor? Vad kostar det? Vad är viktigt att tänka på? Capcitos guide till finansiering reder ut begreppen, förklarar hur det funkar och hjälper dig välja vad som passar just ditt företag.

Det finns en mängd olika sätt att hitta finansiering till ditt företag, samt många olika typer av finansbolag och banker som erbjuder sina tjänster.

De vanligaste sätten att finansiera företaget på är att ta ett företagslån, sälja fakturor eller använda factoring.

Testa ditt företags låneutrymme gratis – utan att binda upp dig på något.

Att ta ett företagslån eller använda factoring är enkla och effektiva sätt att snabbt och smidigt få in extra pengar till ditt företag. Men det finns en djungel av alternativ, och även en hel del begrepp som kan vara bra att känna till och förstå.

Undvik vanliga fallgropar:

 • Läs på först om villkoren
 • Räkna in alla avgifter, inte bara ränta
 • Hitta den tjänst som passar just ditt företags behov

 

Företagslån

Behöver du mer pengar till företaget ibland? Vill du kunna satsa mer på framtiden och växa snabbare? Eller är dina kunder ofta sena med betalningarna, och du har utlägg som behöver göras? Företagslån ger snabbt mer pengar till företaget – så att du kan fokusera på det viktiga: göra bra affärer.

Vad är räntan på Företagslån?

Vår ränta på Företagslån är mellan 0,8%–3,9% – och det är allt. Det är ganska vanligt att finansbolag och banker tar ut diverse andra kostnader, till exempel startavgift. Hos Capcito är det bara ränta som kostar.

 • 0,8%–3,9% i månadsränta
 • Låna mot personlig borgen
 • Inga dolda avgifter
Testa ditt låneutrymme gratis

Genom att koppla på bokföringen kan du testa ditt företags låneutrymme gratis – utan att binda upp dig på något. Vi analyserar bokföringen för att se hur det går för ditt företag just nu, och det gör att vi kan ge ett så bra pris som möjligt.

Ansök direkt med BankID

När du är redo att börja låna loggar du helt enkelt in på Capcito och ansöker direkt med BankID. Du får svar på din ansökan om företagslån inom 24 timmar (under arbetsdagar). Utbetalning sker till företagets bankgiro direkt efter.

För att kunna låna behöver du signera en personlig borgen – det är den som står som säkerhet för lånet.

Återbetalning sker i form av en fast månadskostnad som består av ränta och amortering – hur mycket ditt företag betalar per månad beror på lånetiden, som är på mellan 3-18 månader (du väljer själv lånetiden).


TESTA DITT UTRYMME


Sälj fakturor

Företagslån, fakturaköp och factoring – det här behöver du veta

Är dina kunder ofta sena med betalningarna, och du har utlägg som behöver göras? Då kan du sälja företagets fakturor och få betalt direkt. Det gör också livet enklare för dig som företagare eftersom du slipper både fakturahantering med påminnelser och allt vad det innebär.

 • Du behöver inte vänta på betalningar från dina kunder
 • Du slipper oroa dig över påminnelser och annan hantering
 • Du behöver inte oroa dig för när kunden kommer betala

Vänta inte på betalningar – sälj obetalda fakturor direkt.

Att sälja fakturor ger ditt företag betalt direkt, utan att behöva vänta 30 dagar på betalning från kunden. Snabbare betalningar ger större möjligheter, ökad likviditet ger större trygghet och du kan fokusera på det viktigaste: göra bra affärer.

Vad kostar fakturaköp från Capcito?

Du kan få upp till 99% av fakturans värde – pengar du kan använda i företaget direkt. När ditt företag säljer fakturor betalar du en avgift per faktura. Capcitos priser för fakturaköp är mellan 1%–3% per faktura. Vi tar inte ut några hanteringsavgifter.

 • Få upp till 99% av fakturan direkt
 • 1-3% i avgift per faktura
 • Inga hanteringsavgifter
Sälj första fakturan gratis – inte bindande

Vi vill gärna hjälpa dig komma igång med fakturaköp. Testa själv utan att binda upp ditt företag på något: sälj första fakturan gratis (upp till 100 000 kr).


SÄLJ FÖRSTA FAKTURAN GRATIS


Factoring

Fakturaköp

Factoring är egentligen ett samlingsnamn för att sälja fakturor och fakturabelåning. Gemensamt för båda formerna är att de företag som har en kundfaktura, som vanligen ska betalas om 30-90 dagar, kan frigöra den kommande inbetalningen redan idag.

Genom att få in pengarna samma dag som fakturan skickas till kunden, frigörs kapital som kan användas i verksamheten direkt. Detta minskar mängden kapital som ligger bundet i kundfakturor och möjliggör en effektivare finansiering av företaget – det ger utrymme för snabbare inköp och därigenom möjlighet till ökade affärer och tillväxt.

 

Testa Capcitos factoring gratis – inte bindande

Vi vill gärna hjälpa dig komma igång med factoring. Testa själv utan att binda upp ditt företag på något: sälj första fakturan gratis eller låna räntefritt i 30 dagar på fakturor för upp till 75 000 kronor.


SÄLJ FÖRSTA FAKTURAN GRATIS


 Fakturabelåning

Fakturabelåning innebär i att ditt företag lånar pengar med kundfakturor som säkerhet. För att de ska gälla som säkerheter för lånet behöver fakturorna pantsättas. Detta görs genom att en text om att fakturan är pantsatt läggs in på fakturan.

När du belånar en faktura får du mellan 70-95 % av fakturans värde, inklusive moms.

Vad kostar fakturabelåning från Capcito?

På Capcito erbjuder vi en unik och smidig form av fakturabelåning, helt online. Vi har lagt mycket tid på att utveckla teknik som analyserar din bokföring – så att ditt företag kan få ett låneutrymme direkt, en process som kan ta flera veckor hos banken.

Det är bara ränta som kostar – inga bindande avtal eller dolda avgifter. Och du väljer själv hur länge företaget ska låna: 10 dagar eller 10 månader, så länge det finns fakturor som säkerhet. Du betalar bara ränta för dagarna företaget lånar.

 • 0,8% – 2,9% i ränta
 • Inga dolda avgifter
 • Låna bara så länge du behöver
Så blir det billigare med Capcito

Låna bara när du behöver – företaget betalar bara ränta för dagarna du lånar. Traditionella finansbolag kräver långa avtal med volymgarantier och tilläggsavgifter, vilket ger en hög kostnad, även när behovet är mindre. Därför blir det alltså mycket billigare, och mer flexibelt, att använda Capcito.


SE DITT LÅNEUTRYMME PÅ 1 MINUT