Från idé till Capcito

Så föddes idén

Som företagare är det inte alltid lätt att balansera företagets kassaflöde och att få pengarna att räcka till kan vara en konst i sig. Detta är en stor utmaning – inte bara bland småföretagare utan även bland större och mer väletablerade företag. Att söka lån är tidskrävande, frustrerande och kan i bland vara snudd på omöjligt när banken behövs som mest. Capcito är en produkt, född ur just denna frustration! Michael Hansen är en rutinerad entreprenör, affärsängel och passionerad affärsutvecklare som tillsammans med Mattias Axlind, tidigare CIO och Head of Credit solutions på Bisnode, och Henrik Dyberg, senior IT-ledare och utvecklare med omfattande erfarenhet av redovisnings- och affärssystem, utgör trion bakom Capcito.

 

mikael”Med många år av företagande i bagaget vet jag hur tufft det kan vara att hantera företagets likviditet och att bankerna tenderar till att säga nej när man behöver dem som mest. Genom koppling mot kundens faktureringsprogram kan vi automatisera hela processen, vilket resulterar i en snabb och tillgänglig finansieringspartner där låneutrymmet växer med ditt företag. Inga möten, inga krångliga avtal, svar direkt på skärmen och pengar på kontot inom ett dygn”, berättar Michael Hansen, en av Capcitos grundarna.

 

Vad är Capcito då?

Genom Capcito kan du låna pengar med dina kundfakturor som säkerhet. Allt sker snabbt och säkert online, och det fina är att du genom bara ett par klick kopplar upp dig mot ditt fakturerings- och bokföringsprogram – till exempel Billogram, Visma, Fortnox, e-conomic eller PE Accounting – istället för att lägga tid på möten, samla ihop gammal bokföring, affärsplan, budget och liknande. Inom några minuter får du ett erbjudande direkt på skärmen.


Så här går det till – Steg för steg:

1. Registrera dig på capcito.com och koppla ditt företags faktureringsprogram – till exempel Billogram, Visma, Fortnox, e-conomic eller PE Accounting – med Capcito. Detta gör du enkelt med bara några klick!
2. Capcito analyserar ditt företag och dina kundfakturor med hjälp av en automatiserad process.
3. Inom några sekunder presenteras ett erbjudande på skärmen. Du väljer själv om och hur mycket företaget behöver låna därefter.
4. Signera enkelt med BankID.
5. Pengarna överförs via bankgiro inom ett dygn från att du skickat in din förfrågan.