Fakturering och bokföring i molnet – Framtidens lösningar

Vad är fakturering och bokföring i molnet, vad är det bra för – och vilka tjänster finns det? Vi ger dig koll på 2 minuter.

Molnbaserade tjänster är skalbara program och tjänster på nätet, som kan bestå av till exempel lagringsutrymme, olika verktyg eller datorkraft. Som användare av molntjänster betalar du bara för din användning av tjänsten – det vill säga on-demand-tjänster som körs på din begäran, efter dina behov.

Marknaden för molntjänster visar stadig tillväxt och det är förmodligen bara en tidsfråga innan ditt företag kommer implementera molntjänster – om ni inte redan har gjort det. På ett år har andelen kunder hos redovisnings- och revisionsbyråer som helt gått över till webbaserade lösningar, fördubblats, visar en undersökning från Visma.

Molnet är lika med framtiden – därför presenterar vi här några av de vanligaste molntjänsterna inom fakturerings- och bokföringsprogram, och lyfter fram de fördelar det för med sig att köra molnbaserat.

Visma

Visma förenklar och automatiserar – både inom privat och offentlig sektor – verksamhetsprocesser genom att leverera en rad tjänster i form av programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar och IT-relaterade utvecklings- och konsultverksamheter.

För småföretag erbjuds lösningar som till exempel bokföringsprogram, reseräkningar, löneprogram och inkassotjänster – allt för att bidra med smarta och resurseffektiva verktyg och lösningar till en företagares vardag.

Visma eEkonomi är ett av de mest populära fakturering- visma1och bokföringsprogrammen för mindre företag. Idag använder fler än 170 000 småföretag Vismas program och tjänster.

Billogram

Billogram är faktureringstjänsten som fokuserar på att, genom modern design och hög användarvänlighet, göra fakturering väldigt enkel och lättillgänglig. Genom sin interaktiva, transparenta och molnbaserade webbfaktura omvandlar de dessutom den traditionella, “kundfientliga” fakturan till att istället värna om kundrelationer och kundupplevelser, något de kallar för betalningskommunikation.

Tack vare denna automatiserade faktureringsprocess, som kan göras på ett par minuter via en app i telefonen, frigörs tid och resurser från dig och billogram2den ekonomiansvarige, och dessutom ökar lönsamheten för dig och ditt företag då webbfakturan ofta kan generera snabbare betalningar och sänkta hanteringskostnader.


Använder du fakturering eller bokföring i molnet?
Testa ditt låneutrymme på 30 sekunder:
SE DITT UTRYMME

Fortnox

Fortnox är ledande i Sverige när det kommer till internetbaserade program för företag, föreningar och redovisnings- och revisionsbyråer. De erbjuder ett brett sortiment av enkla, funktionsrika, kraftfulla och internetbaserade program anpassade för att möta behov och önskemål hos kunden.

Fördelarna med att använda Fortnox webbaserade program är många för dig och ditt företag; Det blir lättare för till exempel redovisningsbyråer och kunder att samarbeta, du kanfortnox3 arbeta flexibelt och tidseffektivt på alla enheter var du än befinner dig i världen och betalningsmodellen är enkel, utan startavgift och med fri support. Fortnox har idag över 126 000 kunder.

PE Accounting

PE Accounting är den helt digitala redovisningsbyrån och systemleverantören som erbjuder pe-4ekonomihanteringen på två plan: tillförlitligheten av outsourcing och kontrollen av in-house. De fokuserar även på att kombinera flexibiliteten hos en människa med effektiviteten av en dator.

E-conomic

E-conomic är ett komplett, webbaserat online-bokföringsprogram med fakturering och alla de funktioner som du behöver för att sköta ekonomin inom ditt företag. Med E-conomic kan du enkelt – via deras app – skapa fakturor och ordrar, och du kan kan även skicka påminnelser vid behov.

Dessutom redovisar du moms och tar ut rapporter som balans- och resultaträkning. enomi5Appen ger dig full kontroll på din verksamhet och kan enkelt följa viktiga händelser och på så sätt skapa en trygghet för dig och likviditeten i ditt företag.

Wint Accounting

Wint Accounting erbjuder inte bara ett molnbaserat affärssystem, de erbjuder även en modern
bokföringssbyrå som sköter all redovisning åt sina kunder med ambitionen att automatisera så mycket som det bara går.

Ett axplock ur de tjänster som Wint erbjuder är enkla klickbara ska%cc%88rmavbild-2016-11-16-kl-09-56-05rapporter, att du kan fota dina kvitton med mobilen och att du smidigt kan skapa fakturor. Allting online såklart.


Fördelar med att köra molnbaserat:
  • Man har alltid tillgång till företagets redovisning oavsett vart man befinner sig i världen.
  • Man har möjlighet att gå över till att köra helt digitalt och på så sätt undvika pappersfakturor och en massa pärmar på kontoret.
  • Man kan koppla upp sig mot andra molnbaserade tjänster såsom säljstöd (CRM), tidsrapportering, lagerhantering och inköp, eller till oss på Capcito för att koppla på fakturabelåning.
  • Det är ofta en låg kostnad för uppdateringar och program.
  • Man får en mer effektiv administration och får snabbare tillgång till rapporter, vilket ger snabbare beslut.

Molntjänster är alltså ett enkelt, framtidsanpassat och tids- och resurseffektivt alternativ för företagare och dess vardag.

Genom Capcito kan du dessutom låna pengar med dina kundfakturor som säkerhet och bara genom ett par klick kopplar du upp dig mot ditt fakturerings- och bokföringsprogram – istället för att lägga tid på möten, affärsplaner och gammal, manuell bokföring. Capcito är ett molnbaserat alternativ till banken eller finansbolaget.


Testa ditt låneutrymme på 30 sekunder:
SE DITT UTRYMME